Kako da se imunizuješ protiv prehlade i gripa od Barbare O'Nil

25.10.2019 20.00 FLEKITZA.com

Za Barbaru O'Nil sam saznala kada sam želela da saznam više o prokletim ženskim hormonima 🤮 i ona ima predavanja na jutjub kanalu o tome 👊 Hvala joj na svakom istraživanju koji je uradila 🙏U putu do Luxembourga smo vec bili upoznati sa virusom, tako da ovaj članak je onaj koji dolazi sa co19 😉

Kako da se imunizuješ protiv prehlade i gripa od Barbare O'Nil

Kako da se imunizujete protiv prehlade i gripa

Razlog zašto većina ljudi zimi podlegne prehladi i gripu je taj što jedu previše kuvane hrane i udišu previše kuvanog vazduha. Korišćenje hladnoće zapravo može zaštititi od prehlade. Zimske prehlade i gripe su napor prirode da oslobodi sistem od stanja koja nastaju kao rezultat kršenja zakona zdravlja. Oni su kućni čistači, prijatelji.

Hladnoća je potrebna za izbacivanje nagomilanog otpada.

Ako se poštuje sledećih osam principa, čišćenje kuće će retko biti potrebno 😎👇

1. Kiseonik 🌲

Vodite računa o vazduhu koji udišete u zimskim mesecima. Bolje je imati džemper nego da je prevruće u prostoriji u kojoj boravite. Grejalica na drva, gas i električna energiju deoksigeniše vazduh u kući, pa je važno da prozori budu malo otvoreni. Planirajte da svakog dana budete na otvorenom, duboko udišući svež vazduh.

2. Sunce 🌞

Kad god je moguće, provodite vreme na suncu, sa što više kontakta sa kožom. Ovo poboljšava cirkulaciju, snabdeva telo kiseonikom i poboljšava varenje. Uživajte u zdravlju i životvornoj moći sunca!

3. Budite oprezni! 🥑

Ne unosite u telo ništa što će mu naštetiti i unosite umereno dobre stvari. Ovo isključuje sve stimulanse, zasićene masti (koje uključuju margarin), svu rafinisanu hranu i životinjske proizvode. Sve to slabi sistem i razbija utvrđenja koja je priroda postavila da bi se zaštitila od bolesti i preranog propadanja.

4. Krevet 😴

Uverite se da ste u krevetu do 21:30 svake večeri, ranije ako je moguće. (Ovo će osigurati da se vaše baterije „pune“ svake noći). Bolje je imati dodatno ćebe na krevetu i malo otvoren prozor, nego topla soba bez svežeg vazduha dok spavate.

5. Kretanje 👣

Ovo je verovatno jedna od najefikasnijih preventivnih mera. Dovoljno je samo pola sata brzog hodanja dnevno. Ključ efikasnosti je da hod bude brz, uzrokujući da se disanje poveća i broj otkucaja srca poraste. To takođe mora postati svakodnevna navika, pa cak i ako je kiša, grad ili sneg. Najbolji način da se zagreje ljudsko telo je da se zagreje na način na koji je dizajnirano da se zagreje: aktivnošću.

6. Gorivo 🥗

Deo svakog obroka treba da bude sirova hrana. Najbolje je početi sa sirovom hranom jer je živa sa enzimima i brzo se vari. Ako vam je sirova hrana previše hladna, možete je zagrejati svežim belim lukom i kajenskom paprikom, koji ne iritiraju, već samo podstiču cirkulaciju. Kuvana, topla hrana je lepa zimi, ali vodite računa da uvek ima sirovu pratnju. Obilan doručak, obilan ručak i lagani ili nikakav večernji obrok je program ishrane u kojem ljudska mašinerija napreduje.

7. Voda 💦

Pijte dva do tri litra vode dnevno, to je prosečna doza koju covek gubi dnevno. Mora se zameniti samo vodom! Dehidracija je veliki faktor koji doprinosi nastanku zimskih prehlada i gripa. Najbolje je rano ujutro i između obroka jer ne ometa varenje. Zaustavite se pola sata pre obroka i nastavite sat i po do dva nakon obroka. Koristite hladnoću da sprečite prehladu. Od vitalnog je značaja da svako toplo kupanje i tuširanje završite hladnim ispiranjem od deset do petnaest sekundi. Mnogi su dokazali da je ovo nezamenljiva pomoć u prevenciji prehlade i gripa. Brza primena hladne vode je odličan tonik, koji daje tonus mišićima i nervnom sistemu, sprečava smrzavanje i izjednačava cirkulaciju. Brzo trčanje nekoliko minuta po mokroj rosnoj travi svakog jutra, pazeći da se vratite u tople papuče, je isproban i pravi tonik za telo. Istovremeno je veoma važno da ekstremiteti uvek budu topli u hladnim mesecima.

8. Mentalno zdravlje ✨

Dokazano je da stres komplikuje sve fizičke bolesti. Izbegavajte stresne situacije, ljude.

Šta učiniti ako se prehladiš?!

Evo nekoliko opcija za povećanje sposobnosti tela da brzo „čisti kuću“ 👇

💦 Pij čašu vode svakih deset minuta u trajanju od sat vremena na prvi znak prehlade. Ovo će omogućiti brzo čišćenje kuće *(tela) i često sprečiti dalje.

👣 Napravi vruću kupku za stopala dvadeset minuta. Stavi kašičicu senfa i pola kašičice kajenskog bibera u kupku za stopala. Umotaj ćebe oko sebe i popij dve čaše vode dok sedite. Završite prelivanjem bokala hladne vode preko stopala.

🌲 Duboko udišite najsvežiji vazduh. Vazduh bogat kiseonikom čisti i pročišćava krvotok i daje hranu plućima.

🌞 Dozvolite suncu da okupa lice i grudi. Koristite bezbedno sunce: kratke rafale usred dana, duže sesije kada je vaša senka „dugačka“ koliko i vi. Sunce koje dodiruje kožu povećava cirkulaciju u tim područjima, što povećava zarastanje.

📌 Prvog dana nemoj jesti. Pij tri litra vode tokom dana, kao i čajeve od bilja, poput nane. Po želji pij sveže sokove od voća i povrća svakih nekoliko sati. Drugog dana jedi samo SIROVU hranu. Pospi salatu prelivom od maslinovog ulja, limunovog soka izgnječenog belog luka i kajenskog bibera. Izbegavaj žitarice, jer one stvaraju sluz kada ste prehlađeni. Polako ponovo unosite žitarice i mahunarke kako se hladnoća smiri.

😴 Provedite mali deo dana odmarajući se; rane noći su od vitalnog značaja. Telo je dizajnirano da obnavlja i zdravlje dok spava.

🚶‍♀️ Brza šetnja zagreva telo i povećava njegovu isceliteljsku moć povećanjem cirkulacije i sagorevanjem i izbacivanjem otpada.

🛀 Uzmite toplu kupku da biste omogućili telu da se znoji oko dvadeset minuta. Završite hladnim tušem od deset do petnaest sekundi. Ovo je najbolje neposredno pre spavanja.

💪 Uzmite bombu protiv gripa

🦶 Stavite oblog od kajenske paprike na stopala pre spavanja. Premažite malo ulja preko komada kuhinjskog papira veličine vašeg stopala. Pospite sa 1/3 kašičice kajenskog bibera. Postavite nogu pravo na ovo. Zamotajte radnim omotom i stavite čarapu. Ponovite na drugu nogu. Ostavite preko noći.

Kako napraviti bombu protiv gripa?!

🧄 1 ili više čena belog luka
🧂 ¼ kašičice kajenskog bibera
🐚 ¼ kašičice seckanog đumbira
🪔 ½ kapi ulja čajevca
🍋 Sok od limuna
🐝 1 kašičica meda

Dodaj malo vrele vode. Prvi dan uzimaj 2-3 puta dnevno. Nakon toga, uzimaj po potrebi.