Prvo digitalno izdanje Amsterdam Dance Event

09.09.2020 02.02 FLEKITZA.com

25ta edicija Amsterdam Dance Event će se održacti od 21. do 25. oktobra 2020. godine, po prvi put u digitalnom formatu.

Prvo digitalno izdanje Amsterdam Dance Event

Ovogodišnji program obuhvata i nekoliko COVID-koncerata uz obavezno sedenje i fizičku udaljenost, kao i međukulturni projekti pod imenom ADE Specials.

Ovaj deo će se održati u Amsterdamu u suradnji sa gradskim savetom. Najnovije saopštenje holandske vlade o klubovima predstavlja još jedan udarac za elektonsku muzičku industriju, kaže menadžer projekta Jan-Villem van de Ven:

Klubovi i muzička mesta čine okosnicu amsterdamskog noćnog života i neverovatno su važni u oblikovanju i inoviranju kulturnog identiteta grada, stanovnici i posetioci. Bez njih, elektronska muzika gubi sastavni deo svoje kulture i industrije i zato joj je potrebna sva podrška vlade “.

Neki od prvih potvrđenih predavača digitalne konferencije ADE Pro uključuje Gramijevog umetnika Jamesa Blakea u razgovoru sa stručnjakom za mentalno zdravlje Jennie Morton.

Bice održane i panel diskusije i intervjui s Bandcampovim Aly Gillanijem, stručnjakom za VFX Angelom Whiteom, Claudiom de Wolff iz VEVO-a, DJ-em BBC-a Radio 1 DJ Jaguarom i poduzetnikom muzičke industrije Merckom Mercuriadisom.

[izvor]