Šesti skopski vinilski kongres

25.09.2022 17.04 FLEKITZA.com

Ovo je nešto što moram da podelim i da dam veliku podršku ljubiteljima muzike iz Skoplja koji ne dozvoljavaju da se izgubi zvuk vinila.

Šesti skopski vinilski kongres

Skopje Vinil konvencija je mesto koje je kreirao Funki Fresh, di-džej zajednica iz Skoplja, koje okuplja ljubitelje muzike vinila.

Kao i svake godine, ljubitelji muzike vinila će se okupi ti u subotu, 1. oktobra 2022. u Omladinskom kulturnom centru Skoplje, na šestom izdanju ovog kongresa gde svi ljubitelji vinila razmenjuju iskustva, kupuju ploče, miksaju i uživaju u zvuku koji ploča nudi kao format.

„Posle dvogodišnje pauze zbog COVID-a, vraćamo se na pravi put sa svetski poznatim DJ-evima koji će doći na našu konvenciju. Ove godine gosti su Funki Cheff iz Španije, Naughti NMX i Robert Smith iz Nemačke.“ - rekao je predstavni skopskog vinil kongresa, Goce Veleski.

Pored svetskih umetnika, na događaju će nastupati i više od 30 lokalnih i regionalnih izvodjača, svaki sa drugačijim stilom, ukusom i načinom puštanja ploča.

Ove godine, sa 15 prodavnica ploča koje prodaju nove i polovne vinile i postavom od više od 30 umetnika, SVC će obogatiti ljubitelje muzike iskustvima, neverovatnom muzikom i vinilima.

„Očekujemo sunčan dan, ispunjen sa puno nove muzike, srećnih ljudi i dobrih vibracija. – dodao je Goce Veleski.

Biće to nezaboravno iskustvo!

Promo žurka za ovaj događaj na Kosovu je održana na Tillt radiju u Prištini a nastupali su DJ Goce i DJ Chvare.

[izvor]