Naša prva avantura na plaži u senci borova

30.04.2024 20.10 FLEKITZA.com

Nauči da se opustite :D

Naša prva avantura na plaži u senci borova

Zdravo tebi! 🌞 Pogodi šta?

Krenuli smo u našu prvu avanturu na plaži ispod borova! Pa, u stvari, to je samo jedan bor, i to malo polomljen, sa svojim granama koje se protežu blizu zemlje. Ali to je savršeno za nas jer stvara savršeno senovito mesto gde se možemo opustiti. Odlučili smo da pređemo na potpuno minimalistički režim, tako da nema suncobrana, nema teških stvari na plaži - samo mi, sunce i more!

Ova plaža nije tipično peščano mesto sa decom koja trče okolo. Ne! :D Ovo mesto više liči na tajno skrovište za odrasle koji žele mir i tišinu. Ovde nema peska - samo stepenice koje vode pravo u vodu, savršene za skakanje i hlađenje. I pogodite šta? Nije dozvoljeno deci! (Izvinite, mališani!) To je mesto gde konačno možemo da se smirimo.

Kod kuće na Kosovu, poznati smo po tome što smo vrele krvi i uvek smo u pokretu. Neprekidno smo, uvek nešto radimo, tako da je učenje da se opustimo novo za nas. Ali pogodite šta? Konačno smo se snašli, i iskreno, nije tako teško kao što smo mislili. 😄

Hodanje bosonog od kuće do ove plaže je naša nova rutina. Ceo grad Poreč je tako čist, zahvaljujući neverovatnoj Usluzi koja svaku sitnicu održava besprekornom, pazeći da ništa ne sprečava naše bosonogo hodanje.

Pošto ovde još nemamo bicikle (zaista nam nedostaju jer se osećamo kao divovi kada se vozimo!), hodamo svuda. A hodanje je naš novi najbolji prijatelj. Od naše kuće do plaže je oko 20 minuta šetnje. Usput prolazimo pored fitnessa na otvorenom gde se istežemo i radimo lagane vežbe. To je kao zagrevanje pre nego što prava zabava počne!

Posle još 20 minuta hoda, konačno stižemo u naš mali raj. Ovo mesto je savršeno za posmatranje zalaska sunca. Nema visokih zgrada ili žica kao na Kosovu koje bi nam blokirale pogled na sunce. Ovde možemo da posmatramo sunce a da nam ništa ne smeta. (Sve dok na nebu nema chemtrailsa, to jest! 😉)

Najbolji deo?!

Plaža je prekrivena mekom, visokokvalitetnom travom. Toliko je udobno da ne moramo čak ni da nosimo peškire ili prostirke. Pričajte o minimalističkom! Možemo samo da legnemo, opustimo se i utopimo se u lepotu oko nas.

Dakle, evo nas,

naučite da usporite, opustite se i uživajte u pogledu.

I znaš šta? Postajemo prilično dobri u tome! 😁

Do sledećeg puta, nastavite da se opuštate i uživajte u malim stvarima! P.S. Ne zaboravite da pronađete svoje mesto u senci borova za ozbiljno opuštanje! 🌲🌊

sa ljubavlju,
fLektZa