Oktobarski Pun Mesecina Lovca: Vreme da se Pokreneš

17.10.2024 19.21 FLEKITZA.com

Evo je opet – Pun Mesec se vratio, i ovog puta je to Mesec Lovca! Dana 17. oktobra, pogledaj u nebo i videćeš mesec kako sija tako jako da bi mogao da pomisliš da je ogromna baterijska lampa koja traži grickalice. (Samo se šalim – nije toliko gladan.)

Oktobarski Pun Mesecina Lovca: Vreme da se Pokreneš

Ali ozbiljno, pun mesec je odličan trenutak da razmisliš o sebi i svojim ciljevima. Ovaj mesec je tu da te motiviše da preduzmeš hrabre akcije, pa ako si čekao znak da konačno očistiš svoju sobu ili započneš tajni projekat, evo ga! Mesec ti poručuje: "Hajde, daj da ovo uradimo!"

Budi hrabar! (ili bar pokušaj!)

Zabavne stvari koje možeš raditi pod Punim Mesecom

1. Vizualizacija: Pronađi mirno mesto (čak i ako je to tvoje omiljeno skrovište od kućnih poslova) i zatvori oči. Zamisli sebe okruženog ljudima koji te podržavaju u tvojoj zbrci :) Sada, zamisli kako radiš nešto neverovatno, poput spasavanja pasa ili spašavanja sveta (ili jednostavno završavanja domaćeg zadatka). Možeš ti to, korak po korak.

2. Napravi listu "Uradi To": Želiš da se osećaš kao šef? Napiši sve stvari koje želiš da postigneš. Sada ih podeli na male, jednostavne korake. Na primer, "Postati milioner" može početi sa "uštedi 1 evro." Mali koraci, prijatelju. Mesec ti poručuje: "Počni odmah!"

3. Podeli svoje snove: Ako se družiš pored vatre (ili čak samo pored sveće u dnevnoj sobi), podeli svoje snove i ciljeve sa nekim kome veruješ. Ima nešto u tome kad pričaš na glas, što čini da stvari deluju stvarnije, plus te drži odgovornim. I ne, tvoj san ne može biti samo "da jedem voće zauvek," ali hej, ciljaj visoko!

Mesečev Ritual (Zabavne stvari sa energijom)

Osećaš se energično? Pun Mesec u oktobru je prepun dodatne energije, kao da si pojeo pet čokoladica! Zato probaj da uradiš nešto aktivno, kao što je trčanje po dvorištu, plesanje kao da te niko ne gleda, ili kratka vežba. To će ti pomoći da potrošiš svu tu energiju, pa možeš da se opustiš kasnije.

Kada se dobro izmrdaš, pronađi udobno mesto. Sedi, zatvori oči i fokusiraj se na disanje. Diši duboko unutra i napolje, kao da naduvavaš ogroman balon. Možeš čak probati nešto što se zove Vatreno Disanje (ne, nije kao zmaj). U osnovi, brzo udišeš i izdišeš kroz nos, kao da mirišeš stotinu kolačića. Sigurno će te razbuditi!

Uzmi planer MAYA i zapiši odgovore na ova pitanja:

- Gde u životu postajem lenj? (Budi iskren – verovatno je u pitanju čišćenje sobe.)

- Kako bi se osećalo da pređem na sledeći nivo? (Kao u video igri, ali sa više poslova.)

- Šta me je stresiralo u poslednje vreme? (Nemoj reći domaći zadatak!)

- Kako mogu više da se opustim i chillujem?

Ovaj Pun Mesec može delovati super intenzivno, kao talas energije, ali ne brini – to je samo mesec koji kaže: "Hajde da završimo stvari!"

Iskoristi ovo vreme da budeš hrabar, preduzmi akciju i možda se uhvati u koštac sa nečim što si odlagao. Mesec te čuva!

Sada idi i uživaj u Mesečini Lovca... i možda uzmi malo voća dok si pri tome!

S ljubavlju, 
fLkitZa