Ngom festival na prizrenskoj tvrdjavi

06.07.2022 14.07 FLEKITZA.com

Jedanaesto izdanje Ngom festivala se ove godine odrzati od 14. do 17. Jula na srednjovekovnoj tvrđavi neposredno iznad centra grada Prizrena na Kosovu.

Ngom festival na prizrenskoj tvrdjavi

Ngom (albanski geg dijalekt: slušaj me) je muzicki festival koji se od 2011. nalazi na kulturnom meniju grada Prizrena na Kosovu, a koji ce ugostiti bendove i djejeve sa Kosova i regiona.

Pored promovisanja bendova i umtnika elektonske muzike, Ngom promovise i praktični aktivizam za zaštitu životne sredine. Tokom prethodnih godina Ngom festival je bio fokusiran i na rešavanju socijalnih i kulturnih pitanja, svest o problemima građana koji preokupiraju mlade i društvo u celini. Festival "Ngom fest" je prvi projekat nevladine organizacije «N'GO».

Za sada su poznata samoneka od imena koja ce nastupati na festivalu.

Neki od njih su nemačko bugarski producent tehno muzike, Stefan Goldmann, zatim je tu i  undergournd house umetnik iz Berlina, Robert Dietz, americka umetnica tehno muzike Lindsey Herbert, koja je nedavno svoj rad predstavila na pristinskoj tehno etiketi TMM Recordings, zatim su tu makedonske umetnice Diah and Katarina, cetvoročlana pop grupa “Damen” iz Geteborga, Švedskakao i lokalni umetnici Altin Boshnjaku, Blerton Mehmeti, Alt'n beats, Ägain, Lilac i Mal.

Slušaj, vidimo se na NGOMu ;)