Ngom festival në kalanë e Prizrenit

06.07.2022 14.07 FLEKITZA.com

Edicioni i njëmbëdhjetë i NGOM Fest do të mbahet këtë vit nga 14 deri më 17 korrik në kalanë mesjetare pak mbi qendrën e qytetit të Prizrenit në Kosovë.

Ngom festival në kalanë e Prizrenit

NGOM (dialekti gegë shqip: më dëgjo) është një festival muzikor që është në menunë kulturore të qytetit të Prizrenit në Kosovë që nga viti 2011, i cili pret grupe dhe DJ nga Kosova dhe rajoni.

Përveç promovimit të grupeve të muzikës elektronike dhe DJ-ve, NGOM gjithashtu promovon aktivizmin praktik mjedisor.

Gjatë viteve të kaluara, NGOM Fest ka qenë i fokusuar edhe në zgjidhjen e çështjeve sociale dhe kulturore, si dhe ndërgjegjësimin për problemet e qytetarëve që preokupojnë të rinjtë dhe shoqërinë në tërësi. “NGOM Fest” është projekti i parë i organizatës joqeveritare “N’GO”.

Për momentin dihen vetëm disa nga emrat që do të performojnë në festival.

Disa prej tyre janë producenti gjermano-bullgar i muzikës tekno Stephan Goldmann, pastaj është artisti underground house nga Berlini, Robert Dietz, artistja amerikane e muzikës tekno Lindsey Herbert, e cila së fundi prezantoi punën e saj në labelin teknik të Prishtinës TMM Recordings, pastaj maqedonase. artistët që do të luajnë b2b, Diah dhe Katarina, grupi katër anëtarësh "Damen" nga Goteborgu i Suedisë, si dhe artistët vendas Altin Boshnjaku, Blairton Mehmeti, Alt'n beats, Again, Lilac dhe Mal.

NGOM, shihemi ne dancefloor Ngomit ;)