Moja virtuelna društvena detoksikacija

12.09.2022 19.48 FLEKITZA.com

Godine 2019. doživela sam događaj koji me je naveo da sumnjam u značaj trošenja vremena na gigante društvenih medija kao što su Instagram i Facebook.

Moja virtuelna društvena detoksikacija

Obe platforme su bile sastavni deo mog života od 2006. godine, služeći kao digitalni dnevnik koji je beležio moje putovanje kroz život, od mojih najranijih sećanja, svakodnevnice, onoga sto mi se mota po glavi, do analiza i praksi kako da kreiramo svoju realnost a sve to uz tehno muziku.

Međutim, neočekivana zabrana sa obe platforme podstakla me je da preispitam svoje digitalno prisustvo i navela me da otkrijem pravu vrednost svoje veb stranice, gde mogu da se autentično predstavim, bez ikakvih restrikcija i predrasuda i nikakvih pogresnih emocija kao i povežem sa svetom i tobom!

U ovom postu na blogu želim da podelim svoju priču o tome kako je ovaj incident transformisao moju perspektivu na društvenim medijima i kako sam otkrio moć svoje lične veb stranice kao sredstva da se istinski izrazim i povežem sa drugima.

Više od decenije, Fejsbuk je bio moja platforma za deljenje životnih iskustava. Tretirala sam ga kao virtuelni dnevnik, ispunjavajući ga beleškama, fotografijama, albumima, mislima, komentarima, idejama, tehno muzikom. Facebook je služio kao marketinška platforma za moj lični brend, mesto gde su svi, i poznati i nepoznati mogli da se povežu i drže korak sa mojim životom. Moj nalog je uvek bio otvoren za sve! Informacije dostupne podjednako za sve! Stvorila vernu zajednicu, od koje sam takodje i ja ucila.

Takođe sam imao verifikovanu stranicu za Flekica kao umetnika i imala sam zaista pravu bazu podataka obožavalaca ...i ... 

....onda ....

je došao dan kada se taj moj digitalni svet srušio. tadam :D 

Ugasen mi je nalog na Fejsbuku i na Instagramu, bez jasnog objašnjenja zašto. Tri meseca sam pokušavala da doprem do njihovih timova za podršku, da razumem problem i vratim svoje naloge, ali bezuspešno.

Nakon tri meseca od zabrane, Instagram je odgovorio sa izvinjenjem, navodeći da je moj nalog greškom onemogućen :D 

Instagram nalog je ponovo aktiviran, ali fejsbuk nalog je izbrisan…… blah ….

Ovo me je podstakao da promenim fokus i uložim više vremena u svoju ličnu veb stranicu. Shvatila sam da oslanjanje isključivo na platforme društvenih medija znači poveriti svoje digitalno prisustvo u tuđe ruke. Na svojoj veb stranici imam potpunu kontrolu (da, ja sam control freak :P) nad svojim sadržajem, brendom i imidžom.

Bio je oslobađajući osećaj izraziti se bez ograničenja broja znakova ili algoritama, i moja brutalna iskrenost dolazi do izrazaja bez ikakvih restrikcija i straha!

Kroz svoju veb stranicu pronašao sam pravu vrednost autentičnosti. Mogu da podelim svoje misli, iskustva i strasti bez pritiska prilagođavanja trendovima društvenih medija.

Bilo je oslobađajuće biti svoj i bez straha pogresnih emocija da vladaju!

Iako platforme društvenih medija imaju svoje prednosti, moja veb stranica je postala moj digitalni dom — mesto gde mogu da podelim svoje putovanje sa svetom pod mojim uslovima.

Dakle, umesto da ulažem svoje vreme i energiju u prolazne trendove i platforme, pozivam vas da posetite moju veb stranicu da biste se povezali sa pravim mnom, nefiltriranim i istinskim.

Hvala vam što ste bili deo mog putovanja i nadam se da ćete pronaći inspiraciju da prihvatite svoje pravo ja i maksimalno iskoristite svoje digitalno prisustvo.

s' ljubavlju 
fLekitZa