Detoksi i mediave sociale online

12.09.2022 19.48 FLEKITZA.com

Në vitin 2019, pata një ngjarje që më shtyu të kthehesha në pyetjen për rëndësinë e kaluar në platformat e mediave sociale si instagram dhe facebook.

Detoksi i mediave sociale online

Të dyja këto platforma ishin një pjesë thelbësore e jetës sime që nga viti 2006, duke shërbyer si një ditar digjital që dokumentonte udhëtimin tim nëpër jetë, duke filluar nga kujtimet më të hershme, jeta e përditshme, mendimet e mia, analizat dhe praktikat mbi se si të krijosh realitetin tonë, gjithçka shoqërohej me muzikë tekno :)

Megjithatë, një ndalim i papritur nga të dyja këto platforma më shtyu të rivlerësoja prezencën time digjitale dhe më çoi në zbulimin e vlerës së vërtetë të faqes time të internetit, ku mund të paraqes veten në mënyrë autentike, pa asnjë kufizim dhe paragjykim dhe pa ndjenja të gabuara, si dhe të lidhem me botën dhe me ju!

Për një dekadë dhe më shumë, Facebook ishte platforma ime e preferuar për ndarjen e përvojave të jetës sime. E trajtoja si një ditar virtual, e mbushur me shënime, foto, albume, mendime, komente, ide, muzikë teknologjike. Facebook shërbeu si një platformë marketingu për markën time personale, një vend ku të gjithë, aq famëkeqë sa edhe të panjohur, mund të lidheshin dhe të ndiqnin jetën time. Llogaria ime ka qenë gjithmonë e hapur për të gjithë! Informacion i disponueshëm në mënyrë të barabartë për të gjithë! Krijova një komunitet të besueshëm, nga i cili po mësoja edhe unë.

Unë kisha gjithashtu një faqe të verifikuar për Flekitzën si artist dhe kisha shumë të dhëna të vërteta të fansave ... dhe ...

...pastaj....

erdhi dita kur bota ime dixhitale u rrëzua. Llogaritë e mia në Facebook dhe Instagram u çaktivizuan, pa një shpjegim të qartë për arsye të cilën. Për tre muaj provova të lidhesha me ekipet e ndihmës së tyre, të kuptoja problemet dhe të rimarr llogaritë e mia, por pa sukses.


Pas tre muajsh të ndaluar, Instagram-i u përgjigj me një ndjesë, duke thënë se llogaria ime ishte çaktivizuar në mënyrë të gabuar.

Instagram-i u riaktivizua, por llogaria në Facebook u fshi… bla…

Ngjarja më detyroi të ndërroja fokusin dhe të investoja më shumë kohë në faqen time personale në internet. Kuptova se të mbaja vetëm në platformat e mediave sociale do të thoshte të besoja prezencën time digjitale në duart e dikujt tjetër

Në faqen time të internetit, kam kontroll të plotë mbi përmbajtjen time, markën dhe imazhin tim.

Ishte një ndjenjë e liruar të shprehesha pa kufij karakteresh ose algoritme, dhe sinqeriteti im brutal del pa asnjë kufizim ose frikë!

Përmes faqes sime, gjeta vlerën e vërtetë të autenticitetit. Mund të ndaj mendimet, përvojat dhe pasionet e mia pa presionin e përshtatjes në trendet e mediave sociale.

Ishte një liri të jesh vetvetja dhe të mos kesh frikën se ndjenja e gabuar do të marrë nën kontroll!

Ndërsa platformat e mediave sociale kanë përfitimet e tyre, faqja ime është bërë shtëpia ime dixhitale - një vend ku mund të ndaj udhëtimin tim me botën në kushtet e mia.

Kështu që në vend që të investoj kohën dhe energjinë time në tendenca dhe platforma të kohëshme, ju ftoj të vizitoni faqen time të internetit për të lidhur me mua të vërtetën, pa filtrime dhe të vërtetën.

Faleminderit që jeni pjesë e udhëtimit tim dhe shpresoj që të gjeni frymëzim për të përshkuar veten tuaj të vërtetë dhe për të shfrytëzuar maksimumin nga prezënca juaj dixhitale.

me dashuri
fLekitZa