Briga o Zemlji

18.05.2022 23.40 FLEKITZA.com

Ovo je drugi dan izazova regenerativnog životnog stila od strane Ecoversitija gde se bavim načinima kako da živim regenerativnim životnim stilom kroz permakulturno sočivo, da shvatim da mogu, kao pojedinac, da utičem na životnu sredinu, da otkrijem načine da regenerišem svoj dom i stil života, da razumem važnost povezivanja sa Zemljom i da učim o zonama u odnosu na Zemlju, kao i o svom unutrašnjem ekosistemu 🤓

Briga o Zemlji

Dan 2: Briga o Zemlji

✔️ Prijavite se za volontiranje jednog dana na lokalnoj farmi u vašoj blizini
✔️ Otkrijte jednu biljku ili biljku oko svog doma i njene prednosti
✔️ Kupujte proizvode sa tržišta vaših poljoprivrednika
✔️ Saznajte odakle dolazi vaša voda
✔️ Izbegavajte plastiku za jednokratnu upotrebu|
✔️ Isprobajte prenosivi pribor za jelo za višekratnu upotrebu

Regeneracija: Od latinskih derivata re (ponovo) i generis (stvarati): obnova ili restauracija tela, dela tela ili biološkog sistema (kao što je šuma) nakon povrede ili kao normalan proces.

Permakultura: Praktični skup principa i metoda ekološkog dizajna za ljudska naselja koji se mogu primeniti u urbanim, prigradskim i slivovima. Principi permakulture pružaju način razmišljanja koji omogućava ljudima da uspostave visoko produktivna okruženja bez otpada koja pružaju hranu, energiju, sklonište i druge potrebe.

Regenerativni život: način života koji se zasniva na regeneraciji, a to je život i rad sa prirodom nasuprot protiv. Zdraviji ekosistemi: vazduh, zemljište, voda i životi

Zakon povratka: Šta god da uzmemo moramo vratiti. Svaki objekat mora da obezbedi svoju zamenu. Održavanje ciklusa = održivost.

Plastika za jednokratnu upotrebu: Proizvodi napravljeni prvenstveno od hemikalija na bazi fosilnih goriva, treba da se odlažu odmah nakon upotrebe. Primeri uključuju: flaše za vodu, pakovanje, omote, kese, pribor za jelo itd.

Kompost: Organski materijal koji prolazi kroz prirodne procese, što rezultira hranljivim zemljištem, a zatim se koristi kao đubrivo za biljke. Pretvaranje smeća u blago!! Vooo!

Ekološki aktivizam: Pokret koji se sastoji od napora da se promoviše, ometa, usmerava ili menja reforma životne sredine na lokalnom, državnom ili nacionalnom nivou

Ukljuci se SADA! :) 

one LoVe
fLekitZA