Nega zajednice

20.05.2022 00.09 FLEKITZA.com

Ovo je dan 3 i naučila sam kako da konceptualizujem principe permakulture kroz pogled zajednice/grupe, i da zajednice moraju da se pomere ka regeneraciji, a ne samo prema održivosti, takođe sam utvrdila da kada naučim da izlečim svoj unutrašnji svet, ja ću biti u mogućnosti da se bolje prikažem za Zemlju i zajednice

Nega zajednice

Treći dan: Briga u zajednici

✔ Izaberite 1 princip društvene permakulture koji želite da primenite
✔ Analizirajte sistem vrednosti kruga vašeg trenutnog prijatelja
✔ Napišite listu granica za vaše veze i poštujte ih
✔ Postavite krug za deljenje u zajednici
✔ Razmislite o tome gde je vaš skup veština najbolje raspoređen u vašoj zajednici

Društvena permakultura: Primena principa permakulture na društvene odnose. Društvena permakultura je ukorenjena u socijalnoj pravdi i poštovanju različitosti unutar zajednice. Koristimo iste principe permakulture, ali sa fokusom na grupe. Isti isti, ali različiti.

Krug vizije: Grupe za saradnju počinju sa vizijom. Velika i jasna vizija je dar. On stvara standardni i utemeljen okvir za motivisanje ljudi, kao i standard na osnovu kojeg se vaše odluke mogu suditi i podsticati. 

Ecovillage: Zajednica koja živi zajedno koja se fokusira na regeneraciju. Ekosela pomažu u razvoju veza u zajednici kroz zajedničke resurse, prostore za okupljanje i energetski efikasan dizajn. Zapamtite, nije vam potrebno ekoselo da biste praktikovali principe društvene perma.

Ukljuci se SADA!