ADE 2019 najavio prve umetnike

10.07.2019 02.43 FLEKITZA.com

Najveći svetski festival i konferencija za elektronsku muziku Amsterdam Dance Event (ADE) je objavio prvu selekciju umetnika za ovogodišnje 24. izdanje.

ADE 2019 najavio prve umetnike

Među najavljenim umetnicima su Carl Cox, Jeff Mills, Helena Hauff, DJ Nobu, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Nastia, Martin Garrix, Tiesto, SOPHIE, Ricardo Villalobos, The Black Madonna, Jane Fitz, Joy Orbison, Floating Points, Ben UFO, Bradley Zero, Volvox, ONIPA, Orbital i New Order.

 

Organizatori očekuju 400.000 posetilaca, tokom petodnevnog i noćnog okupljanja ADE digadjaja koje će biti održano na različitim lokacijama u Amsterdamu, od 16. do 20. oktobra 2019. godine i predstavlja najopsežniji festivalski i konferencijski program na svetu za elektronsku muziku, koji nudi širok spektar umetnosti, filma, fotografije, uz muziku i najnovije trendove u tehnologiji i društvu.

 

Pored popularnosti noćnog i dnevnog programa domaćih i stranih posetilaca, organizatori navode da statistika pokazuje veliki interes posetilaca za konferenciju ADE Sound Lab, dnevne kulturne aktivnosti i elektronsku muziku i održivost koja se fokusira i na festival i na konferencijski program.

 

Organizatori ADE-a najavili su da će Francuska biti zemlja fokus 2019. godine.

 

Najnoviji najavljeni govornici će biti predstavnici kompanija Amazon i Soundcloud.

 

Kompletan festivalski i konferencijski program biće objavljen uskoro.

 

Za ulaznice, više informacija o ADE i pregled najavljenih izvođača: a-d-e.nl

 

Amsterdam Dance Event (ADE) organizuje Amsterdam Dance Event Fondacija.