* Ku është shpëtimi?

11.11.2021 19.33 FLEKITZA.com

poem by Violeta Milenković aka *fear*

* Ku është shpëtimi?

Janë pak cigare që ajo që ka përmes tymit të dalë
Ka pak alkool për atë që kam për të vrarë
Ka pak njerëz që mund të më tregojnë rrugën e duhur
Ka pak drogë për atë që dua të zhduket nga unë


Por unë shtyj, vazhdoj disi
Unë pi duhan aq sa kam mundësi fshehurazi
Pi pak derisa të shoh që gjithsesi jam i lumtur
Shpresoj që ta kaloj disi ditën
E di që nuk është gjithçka për ta bërë më të lehtë për ty,
por dhoma në të cilën kisha vetëm shishe tymi

 

Foto të fëmijërisë sonë që më trembin shumë
E di sa bukur kam pas, ndaj zbraz gotat
Nga tymi mund të shkruaj vetëm tekste
I këndoj nga kutia që dhimbja ime të ndalet, të zhduket

 

Nuk është se nuk dua të zhdukem,
por e di sa shumë qau imja
ndaj bëj gjithçka që kjo të ndalet, të zhduket


Më falni, babi dhe gjyshja, as unë nuk e desha këtë
Por është e vështirë kur nuk ke rrugëdalje për diçka të re


Më fal motra e vogël që nuk jam shembull për këtë
Por unë nuk shoh një jetë më të mirë derisa e gjithë kjo të jetë e keqe


Derisa të ndaloj së mbytur
dhemb shume
Derisa të ndaloj së torturuari veten
dhe ju dua te gjitheve

 

Prandaj shtyj deri në fund, ndaj ku të arrij, më dhemb
Gjëja e rëndësishme është që unë ende mund t'ju bëj të qeshni,
për të mos iu dorëzuar dhimbjes


E di që nuk është gjithçka për ta bërë më të lehtë për ty,
por dhoma në të cilën jam vetëm përmban vetëm tym dhe shishe


Foto nga fëmijëria jonë që më trembin shumë
E di sa bukur kam pas, ndaj zbraz gotat


Nga tymi mund të shkruaj vetëm tekste
I këndoj nga kutia që dhimbja ime të ndalet, të zhduket

 

Nuk është se nuk dua të zhdukem,
por e di sa shumë do të qajë e imja
ndaj bëj gjithçka që kjo të ndalet, të zhduket

Është dhimbje të jetosh kështu,
e di që jo të gjithë mund ta bëjnë këtë,
dhe ndonjëherë thyhem fort


Nëna,
te lutem me fal nese zgjohesh nje here dhe te thone qe nuk ekzistoj me
Mos u shqeteso,
Nuk dua të dorëzohem kaq lehtë
Unë thjesht dua që kjo ndjenjë të largohet kur të ngrihem
Për të mos më mbytur sa herë i lë të gjitha zakonet e këqija
Të mos më mbytësh i pandershëm kur s'kam qejf

 

Babi,
mos u zemëro me mua, po i bëj të gjitha këto për t'i mbijetuar këtij pendimi
E keni gabim nëse mendoni se është e keqe
Nuk mendoj se jo, por jam mirë me të keqen
E di që nuk është gjithçka për ta bërë më të lehtë për ty,
por dhoma në të cilën jam vetëm përmban vetëm tym dhe shishe
Foto të fëmijërisë sonë që më trembin shumë

 

E di sa bukur kam pas, ndaj zbraz gotat
Nga tymi mund të shkruaj vetëm tekste
I këndoj nga kutia që dhimbja ime të ndalet, të zhduket

 

Nuk është se nuk dua të zhdukem,
por e di sa shumë qau imja
prandaj po bëj gjithçka që kjo të ndalet, të zhduket!

by *fear*