Viruset nuk na sulmojnë por transmetojnë informacion

24.07.2020 18.55 FLEKITZA.com

Unë duhej të mësoja për viruset në klasën 6-7 të shkollës fillore. Çfarë ndodhi me atë informacion, saktësisht ... Unë nuk kam një ide 😱 Kështu që vendosa të mësoj përsëri 🧐 Këtu është një mësim mbi viruset dhe bakteret nga dr. Sladjana Velikov 🥰 Mësoni dhe transferoni njohuritë! :)

Viruset nuk na sulmojnë por transmetojnë informacion

Nëse trupi nuk pastrohet mjaftueshëm, nuk djersitet, nuk pastron zorrët rregullisht, nuk urinon rregullisht ose është i dehur nga ajri, uji, ushqimi ose rrezatimi, qeliza prishet, duke lëshuar materialin gjenetik DNA dhe RNA, të mbështjella me një membranë, dhe një strukturë e tillë quhet virus 🦠

Pra, ato që ne i quajmë viruse janë pjesët proteinike të materialit gjenetik të dekompozuar të një qelize të dehur dhe të shkatërruar.

Viruset nuk janë qenie të gjalla dhe nuk riprodhohen.

Nëse dikush është helmuar nga një toksinë e caktuar, materiali gjenetik, në fakt viruset, nuk do t'ia transmetojë atë toksin dikujt tjetër, por informacionin me të cilin ai trup është dehur dhe sinjalin se duhet të përfshihen mekanizmat e pastrimit.🧹

Trupi pastrohet nga ethet, të vjellat, jashtëqitja e lëngshme, skuqja... të cilën mjekësia e korporatës e quan sëmundje 🤪 dhe që në fakt është një reaksion i organizmit i cili çliron toksina 👊

Viruset janë mesazhe, informacione që përhapen nëpër trup dhe paralajmërojnë për toksinën që i ka shkaktuar.

Informacioni ose viruset mund të transmetohen në një trup tjetër dhe nëse përmban një toksinë të caktuar, do të shfaqet një temperaturë, e cila djeg toksinat, skuqjet dhe mekanizmat e tjerë të pastrimit. Nëse nuk ka toksina, nuk do të ketë pastrim. Kjo është arsyeja pse disa njerëz sëmuren, disa jo dhe disa kanë simptoma të lehta për 1-2 ditë.

Pra, viruset nuk janë në luftë me ne, nuk na sulmojnë, nuk transmetojnë helme, por transmetojnë informacion.

Pyesim veten, pra, si reagon trupi dhe nuk ka helme dhe asnjë mikrobe të egër që na sulmon?

Imagjinoni që dikush të na thotë ndonjë lajm të keq. Ne do të reagojmë sikur ka ndodhur vërtet, trupi ynë do të sekretojë hormonet e stresit, dikush mund të bjerë edhe i vdekur. Dhe ne morëm vetëm informacione për një ngjarje që as nuk e pamë.

Pse këto grimca proteinash përhapen në të gjithë trupin dhe ndonjëherë nga personi në person?

Sepse na paralajmërojnë për rrezikun, për toksinën që i ka shkaktuar.

Në natyrë, gjithçka është në simbiozë.

Askush nuk sulmon askënd, gjithçka ndihmon dikë apo diçka. Imuniteti nuk krijohet nga viruset, por viruset janë pasojë e imunitetit, viruset janë rezultat i reagimit imunitar të organizmit ndaj toksinave, vaksinave, rrezatimit, ushqimit të keq, OMGJ-ve etj.

Mësoni dhe transferoni njohuritë! 🙌