Vegim eshte i nominuar për Çmimin Ambasador i Performuesit Rajonal të Vitit

17.02.2021 23.48 FLEKITZA.com

Audiencat tani mund të votojnë për çmimin e pestë të Ambasadorit të muzikës elektronike, i cili jepet këtë vit në një total 28 kategorish. Njohjet për arritjet më të mira në vitin 2020 do të jepen në 19 Mars në Qendrën Gervais në Opatija dhe audienca mund të votojë për favoritët e tyre në pesë kategori Kroate dhe pesë rajone, ndërsa juria do të japë çmimin në gjithsej 18 kategori.

Vegim eshte i nominuar për Çmimin Ambasador i Performuesit Rajonal të Vitit

Përmes aplikimeve të hapura publike, 50 propozime u morën dhe deri në 770 propozime në ciklin para-nominimit u paraqitën nga 80 anëtarë të grupit punues të ekspertëve nga Kroacia dhe rajoni. Këtë vit, do të jepet një çmim për arritjen e jetës, i cili do të vendoset nga Themeluesi i çmimit dhe Bordi Mbikëqyrës i Ambasadorit.

Një nga të nominuarit në kategorinë për interpretues rajonal të vitit është tekniko DJ i Kosovës dhe producenti Vegim. Një artist konstruktiv që merr frymëzim nga gjithçka, në skenën e muzikës elektronike është për dy dekada. Ai është i njohur për publikun për performancat e tij në të gjithë botën dhe prodhimin e teknos hipnotike dhe lëvizëse impulsive. Përveç Vegim, DJ dhe producenti Slloven Umek, Billain nga BiH dhe Coeus dhe Space Motion nga Serbia u emëruan gjithashtu.

“Këtë vit, skena e Kosovës është përfshirë në cmimin e Ambasadorit të muzikës elektronike, kështu që në kategorinë për rajonin, për artistin e vitit u emërua artisti nga Kosova, Vegim, i cili përfaqësoi skenën elektronike të Kosovës përmes shfaqjeve në festivale siç është festivali Exit në Novi Sad, Serbi dhe festivali Technophilia në Merida, Spanjë. Artistë të tjerë nga rajoni janë në garë, njëri prej tyre Umek i famshëm. Do të jetë një garë e përafërt për këtë kategori, " tha themeluesi i Next Lavel Ardin Badivuku.

Në edicionin e tij të 5-të jubilar, Ambasadori ndizet me të kuqe për të treguar krizën e madhe që ka goditur industrinë kroate dhe rajonale të muzikës, por edhe sektorin e kulturës në tërësi. Të gjitha pamjet vizuale të çmimit të këtij viti do të jenë të kuqe dhe do të spikasin me parullën #RedAlert.

Edhe në kohë krize, Ambasadori punon për të forcuar skenën dhe për të inkurajuar bashkëpunimin e muzikës, kështu që si pjesë e aktiviteteve të çmimit, ai fillon programin diskursiv Simpozium. Ekspertët nga industria e muzikës elektronike në Simpozium do të diskutojnë temat aktuale në disa panele, dhe audienca do të jetë në gjendje të bashkohet në bisedë. Simpoziumi është hapi i parë në drejtim të nisjes së një konference muzikore që do të shërbejë si një platformë për bashkëpunim dhe lidhjen e pjesëmarrësve të skenës, por edhe për të nxjerrë në pah problemet me të cilat përballet industria e muzikës elektronike.

Publiku mund të mbështesë të preferuarit e tij duke votuar në faqen e internetit të Award Award deri më 26 Shkurt 2021. ndërsa votimi i jurisë do të zgjasë nga 13 deri më 28 Shkurt 2021.

🔊 Votimi në internet për Nagrada Embassy Awards filloi dhe do të mbarojë më 26. Shkurti 2021 ‼️

📌 Ju mund të votoni për artistët tuaj të preferuar kroatë dhe rajonalë këtu👉 http://bit.ly/glasanje21

📌 ose thjesht mund të votoni për interpretuesin rajonal të vitit këtu: 👉 https://bit.ly/3rPUEsC