UNUM FESTIVAL - NAJBOLJI NAČN DA SE REGION POVEŽE

22.04.2019 23.06 FLEKITZA.com

“Become one” (postani jedno) je moto najnovijeg festivala elektornske muzike, koji će se održati od 31. maja do 2. juna 2019. godine, na plaži "Rana e Hedhun" (Bačeni pesak) u Šenđinu, primorskom gradu na albanskoj rivijeri.

UNUM FESTIVAL - NAJBOLJI NAČN DA SE REGION POVEŽE

“Unum” je trodnevni festival hauz i tehno muzike. Na njemu će nastupiti velika imena sa elektronske muzičke scene kao sto su: Joseph Capriat, Ricarco Villalobos, Sonja Moonear, Luciano, Butch, Craig Richards, TINI, i, Vera, Adriatikue, Traumer, kao i umetnici iz Albanije, Kosova, Srbije. Sa Kosova nastupa tehno duo Vegim & Flekitza, Altin Boshnjaku, Gemza, Leke, Gent. Iz Srbije dolaze Marko Nastić i Peppe, a iz Bugarske Vladislav Rashkov.

Osnivač Unum festivala je grupa ljubitelja elektronske muzike sa Kosova, iz Albanije, Švajcarske, Francuske i Engleske. Ideja da se organizuje ovakav festival je nastala odavno. "Rana e Hedhun" je mesto kod Šenđina, na severu Albanije u blizini grada Leže, i predstavlja neistražen kutak u kojem se, na jednom mestu nalaze borova šuma, pesak i more, a sada će 76 umetnika na ovo mesto doneti i elektronski zvuk.  

“Naziv festivala “Unum” potiče od latinske reči “jedan”, a zamisao je da od 31. maja do 3. juna u okviru festivala budu ujedinjeni svi elementi, da postanu jedno (unum)”, dodaje osnivač agencije Next level i portparol Unum festivala Ardin Badivuku.

Prema Ardinovim rečima, očekuju se posetioci  iz Italije, Engleske, Francuske, Španije, Belgije i celog regiona, koji će tokom tri dana Unum festivala pored muzike biti i deo raznovrsnih dnevnih sadržaja.

“Ljudi mogu doći na odmor za vreme festivala, a kako bi im bilo još zanimljivije, pored muzike moći će da učetvuju u različitim aktivnostima, kao što su joga, masaža, umetnost crtanja na telu, priprema i degustacija tradicionalnih jela, a biće tu i poslebna kuhinja namenjena veganima i vegetarijancima”, naglašava Badivuku.

“Broj zaljubljenika u elektronsku muziku sa Kosova se iz dana u dan povećava, pa pozivam sve zainteresovane da dođu na Unum festival, da se družimo i da širimo pozitivnu energiju. Ovo je jedan od najboljih i najefektivnijih načina da se poveže ceo region”, dodao je on.

Od decembra prošle godine Unum se promoviše na svim stranim platformama za elektronsku muziku, a ulaznice se mogu nabaviti putem online prodavnica. Cena karte sa povratnim prevozom je 50 evra, dok za paket koji uključuje prevoz, kartu za festival, smeštaj, i lokalni prevoz treba izdvojiti 100 evra.