TMM Records slavi 10 godina postojanja

27.02.2016 02.23 FLEKITZA.com

Članak napisan od strane Death techno crew

TMM Records slavi 10 godina postojanja

TMM Records, baziran na Kosovu ove godine salvi 10 godina postojanja i dostiže poštovani orijentir koji mnogi mogu samo da sanjaju. Deset godina izdavanja top techno muzike i boreći se da predstavi i podrži anderground talenate, je yapravo i motiv nastanak TMM records-a.

U ovoj kompilaciji ćete pronaći 20 numera od novih i umetnika koji su već sarađivali na predhodnjim izdanjima lejbla.

Poseban zvuk za dancefloor može da se čuje kroz ceo album gde je i ravnoteža zabave i ozbiljnosti ujedno, koje je teško dobiti u istom momentu.

Razgovarali smo sa osnivačem TMM Records-a, Vegimom...

 

Pitanja i odgovori sa Vegimom:

> Zdravo Vegim, hvala na vremenu koje ste izdvojili za nas! Recite nam nešto o sebi i TMM Recordsu?

Ja sam Vegim i volim da mislim da ja „kuvam“ tehno muziku, da posedujem etiketu-lejbl. Pokušavam da mislim pozitivno na najbolji mogući negativan način i obrnuto, i volim da gledam kada neko fejkira. TMMR je moj dom. Volim da na svojoj etiketi predstavim nove ideje i nove koncepte, dajući mogućnosti novim umetnicima, ali je uvek poseban prostor obezbeđen za veterane i poznate umetnike.

> Iza sebe imate 10 godina rada, i to j nešto čime vam se divim, mogu tako reći. Da li je vaša strast za muzikom i izdavanjem muzike nekad oslabila?! Šta vas pokreće?

Moja strast za muzikom se uvek talasa i to je ono što me pokreće. Zamislite da je svaki dan isti kao juče sa istim idejama kako bi tehno trbao da zvuči..... Volim, s vremena na vreme, da „bacim“ tu ideju. Tehno bi trebao da vuči kao Tehno a ne da ima neka pravila ili bilo koji vid adaptacije.

> Kako se osećate postignutom desedtogodišnjicom?

U trenutku kada osećam da dolazim do uspeha, ja nastavljam da jurim za njim u narednih 10 godina. Mogu da kažem da se osećam prilično dobro sa svom podrškom koju imam.

> Šta je vrhunac dostignuća u vašem dosadašnjem radu?

Nesumnjivo mogu da kažem da je moj partner jedan od glavnih razloga mog uspeha. Svaka osoba treba drugu osobu. Baš kao kik koji ne ide bez basa.

> Koji je vaš omiljeni trek, sa predhodnih izdanja na vašem lejblu, onaj koji se nalzi u vašim setovima i koji vi volite da „zavrtite“?

Postoji mnogo, ali bih izdvojio Trust the Machine – Tiger Blood [TMMR] (2012)

> Na koje umetnike ste poslednjih godina „bacili oko“?

The Plant Worker, Joaquin Ruiz, Michel Lauriola, Virulent.

> Koliko je izdanja planirano do sada? Šta možemo da očekujemo u ovoj godini i postoje li još neki dodatni planovi koje nam možete reci?

Volim da mislim da su moji planovi veoma jasni i nedogledni. Mislim da ću se ove godine više fokusrati na svoje ideje, koncepte i produkciju.