Velika Britanija ostaje bez 80% klubova u martu 2021.

07.02.2021 02.23 FLEKITZA.com

80% klubova zatvoriće se do marta bez vladinih podrški, pokazalo je novo istraživanje udruženja Industrija Noćnog doba u Velikoj Britaniji.

Velika Britanija ostaje bez 80% klubova u martu 2021.

Godinu dana je otkako su klubovi širom Velike Britanije, kao i svuda po svetu, zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, pa je tim povodom NTIA anketirao preko 100 klubova o problemima s kojima se suočavaju, prvenstveno o nedostatku odgovarajuće finansijske potpore i nejasnoj izlaznoj strategiji za ponovno otvaranje.

Od 100 anketiranih noćnih klubova, među kojima su bili londonski Egg, Sub Club u Glasgovu i Hangar, NTIA je utvrdio da 88% klubova u Velikoj Britaniji zaostaje s plaćanjem najma u roku od dva meseca, 86% je bilo prisiljeno na tehnološki višak - a preko 65% je preko 60% svoje radne snage imalo kao tehnološki višak još pre kraja 2020. - dok 43% još uvek nije dobilo nikakvu finansijsku potporu ili potporu od vlade.

"Na koraku smo do gubitka kulturnih institucija", rekao je izvršni direktor NTIA-e, Michael Kill, te da vlada nije pružila potporu sektoru i nije prepoznala njegovu ekonomsku i kulturnu vrednost.

„To nije uticalo samo na vlasnike kompanija, već i na osoblje koje zavisi od njihovih primanja, na kupca koji su odlučili za socijalnu interakciju i tako dalje, stvarajući ogroman domino efekt što se ne popravlja. Bez mesta i noćnih klubova, ogromna socijalna praznina uzrokuje masovne tehnološke viškove i ogroman uticaj na mentalno zdravlje. " - dodao je Drev Burke, direktor kluba Hangar iz Birminghamu-a.

Iako je vlada Velike Britanije odobrila potporu koja nudi svima, od muzičkih mesta do pozorišta, kritičari i dalje tvrde da je potrebno više novca i potrebna je ciljna podrška. Kill je ranije rekao da je nas "vlada navela da verujemo kako namerno žele srušiti naš sektor".

 

[izvor]