Techno muzika može biti efikasan tretman protiv bolova

01.03.2021 14.37 FLEKITZA.com

„Tehno-muzika: odnosi sa osobinama ličnosti i emocionalnim stanjem“ studija koju potpisuju G. Gerra i Zaimovc A.

Techno muzika može biti efikasan tretman protiv bolova

“Neuroendokrini odgovori zdravih dobrovoljaca na „tehno-muziku: odnosi sa osobinama ličnosti i emocionalnim stanjem“ je još jedna zanimljiva studija o tehno muzici ovog puta koju je potpisao G. Gerra i Zaimovic A.

Istraživanje je pokazalo da je techno muzika efikasno sredstvo protiv bolova.

Ispitujući efekte tehno muzike, G. Gerra je otkrio značajan porast primećen kod beta-endorfina, adreno-kortikotropnog hormona, norepinefrina u plazmi, hormona rasta i kortizola.

Zaključak je bio da slušanje tehno muzike izaziva promene u neurotransmiterima, peptidima i hormonalnim reakcijama povezanim sa mentalnim stanjem i emocionalnom uključenošću.

Muzika ne samo da može smanjiti bol, već može promeniti vaše emocionalno ili mentalno stanje i čak vam pomoći da rastete. Ali ovo važi samo ako volite tehno muziku :) jer u suprotnom ona može da pogorša emocionalno stanje :D 

Tvoja ličnost će odrediti kako ćes reagovati na tehno muziku.

Zahvaljujući biološkim efektima izazvanim tehno muzikom i dokazanom sposobnošću da poveća izdržljivost i da ublažuje trenutne negativne emocije, lako je razumeti snažnu vezu između tehno muzike  i celonoćnog plesa.

Na tebi  je da preslušaš tehno izvodjace i prepoznaš tvoj ples i emociju koja te pokreće.

[source]