Belgijski tehno klub "The Fuse" se pretvorio u muzej

28.04.2021 14.29 FLEKITZA.com

Kultni belgijski tehno klub u Briselu, “The Fuse” u doba korone preuzima ulogu muzeja s plesnim podijumom 😎 Dok je bio samo klub, ugostio je 800 klabera u toku jedne noći, a sada u tom prostoru može boraviti maksimalno 60 posetilaca na sat 🧐

Belgijski tehno klub "The Fuse" se pretvorio u muzej

Na izložbi klaberi mogu naučiti o istoriji kluba i kako je “The Fuse” postao jedan od kultnih klubova Belgije, za ljubitelje techno muzike. U prostoru se može videti i pop up izložba “Echoing Through Eternity” koja prikazuje istoriju beskompromisnog noćnog života u Briselu.

 

Posetioci će otkriti poreklo pionirskog festivala “I Love Techno” u Belgiji, koji je bio jedan od najvećih tehno događaja u Evropi, kao i mnoge priče o gigantskoj gradskoj paradi u Belgiji, događaju koji je od početka bio blizu odnos sa klubom “The Fuse”.

 

A šta bi bio noćni klub bez glasne muzike? U vreme kada je klabiranje postalo maglovito sećanje, posetioci će moći da se urone u instalaciju „3 minuta klupskog iskustva“ 🎧 😍 Oni će čuti i osetiti bas kako vibrira kroz njihova tela dok strobofonska svetla upotpunjuju doživljaj.

 

“Rad na ovoj izložbi za nas je bio prilično emotivan. Nadam se da ćemo taj osećaj moći preneti našim posetiocima, i mladim i starim, i redovnim i onima koji prvi put dolaze. Oduševljen sam što ponovno vidim neki život u klubu jer nam stvarno svi nedostaju” - kaže menadžer Andy Walravens.

 

Najlepša stvar u celom muzeju je da posetioci mogu provesti neko vreme na plesnom podijumu i zaplesati kao nekada u klubu, da osete muziku koja im daje slobodu, i sa kojom su pronašli sebe i svoje ideje života. Klubovi u Belgiji su neprekidno zatvorene već više od godinu dana.

 

Klub “The Fuse” sada radi uz obavezno poštovanje fizičke distance. Nošenje maske je obavezno, a terminali sa hidro-alkoholnim gelom biće dostupni javnosti. Otvoreno je petkom, subotom i nedeljom 13.00-21.30. Cena 10 €. Rezervacija je obavezna.