Preko 1500 DJ-a potpisuje peticiju za uklanjanje plastike na zurkama

27.12.2019 01.23 FLEKITZA.com

Bye Bye Plastic je pokret za uklanjanje plastike za jednokratnu upotrebu iz muzičke industrije, osnovan na inicijativu Vivie-Ann Bakos poznatije kao Blond: ish

Preko 1500 DJ-a potpisuje peticiju za uklanjanje plastike na zurkama

Preko 1500 poznatih DJ-a, uključujući Sven Väth, Honey Dijon, Danny Tenaglia, Ben Klock, Pete Tong, Tale of Us, potpisali su ovu peticiju pod nazivom "#PlasticFreeParty".

 

Svaki DJ koji potpiše peticiju dužan je da se pridržava pravila koja zabranjuju jednokratnu upotrebu plastike u DJ kabini. 

 

"Promena je vođena pokretom. Pokreti se stvaraju u zajednici, kreativnosti, participaciji i idealizmu. Tajni sastojak ili supersila u ovoj kombinaciji je muzika. To je apsolutno ono što nas veže i ujedinjuje, tako da koristimo muziku za beskrajno dobro”,  kaže osnivačica, Vivie-Ann Bakos. 

 

Festivali širom sveta pokreću inicijative za smanjenje upotrebe plastične ambalaže, a nedavno su neke stvari pokrenute i na Ibici - ostrvu koje je tvorac svih trendova. 

 

S mentalnim zdravljem na vrhu svih glavnih konferencija u prošloj godini, 2020. godina sigurno će doneti brojne diskusije oko uklanjanja plastike za jednokratnu upotrebu u muzičkoj industriji.

 

Kosovo Clubbing