Otvorene prijave za nagradu Ambasador koja u Opatiji slavi svoje jubilarno izdanje

01.02.2021 20.13 FLEKITZA.com

Peta edicija Ambasadora će se održati u centru Gervais u Opatiji, 18. marta 2021. godine.

Otvorene prijave za nagradu Ambasador koja u Opatiji slavi svoje jubilarno izdanje

Uprkos epidemiološkoj krizi, nagrada Ambasador održana je prošle godine, a ovog proleća će se u novim kategorijama pogodnim za situaciju na muzičkoj sceni dodeliti kvalitetni projekti koji su preživeli proteklu godinu, a koja je ograničavali klabing i organizaciju festivala. Takođe, nagrađivaće se producenti koji su se, u nedostatku nastupa, koncentrisali na kreativnost i objavili zapažena muzička izdanja.

Prema unapred definisanim kategorijama, nosioci projekata, saradnici, ali i obožavaoci mogu prijaviti svoje favorite od 26. januara do 5. februara 2021. u 23:59 putem obrasca na veb stranici dodele nagrada http://www.ambasador.hr/prijave-projekata.

Stručna radna grupa popunjava pred nominacione liste od 22. januara 2021. godine, a broj stručnih saradnika sa scene proširio se na više od 100 ljudi s obzirom da ovogodišnja nagrada uključuje čitav region.

Nominacije i kategorije nagrada biće objavljene 11. februara 2021, kada počinje glasanje za nagrade publike. Glasanje počinje 13. februara.

U projekat su  uključene zemlje u regionu čiji predstavnici ambasadora vide kao odličnu platformu za umrežavanje; Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, S. Makedonije, Slovenije i Srbije. Regija je u nagradama zastupljena od samog početka, a ove godine će se tri kategorije proširiti na deset kategorija kako bi se domaća muzička scena bolje povezala sa regionalnom, što podstiče saradnju važnu za kulturnu razmenu i otvaranje novih tržišta.

Vizuelni identitet ovogodišnje nagrade ambasador biće zavijen u crveno, a sve aktivnosti inicijative biće vođene sloganom #RedAlert koja ima za cilj da institucije podseti na ogromnu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu muzičku industriju, ali i kulturni sektor u celini.

Udruženje Klubska kultura, koje stoji iza organizacije Nagrade Ambasador, obeleži će jubilarno izdanje nagrade pokretanjem festivala Utopija - showcase u partnerstvu s riječkim udruženjem Diston. Festival će se održati u Rijeci sredinom jeseni sa misijom da pruži platformu za razvoj na elektronskoj muzičkoj sceni mnogim perspektivnim regionalnim i lokalnim muzičarima.

U okviru nagrade Ambasador prošle je godine pokrenut i video projekt Renaissance koja povezuje nagrađivane autore elektronske muzike i kulturnog nasleđa i na taj način doprinosi turističkoj ponudi i stvara muzičku atrakciju za publiku. Nastupi dobitnika nagrada Ambasador u srednjovekovnim dvorcima, tvrđavama i starim gradovima oduševili su publiku koja je snimke mogla uživo da gleda putem digitalnih platformi.

[izvor]