Pa vallëzim, thjesht duke dëgjuar: klubi tekno i Berlinit "Berghain" po rihap dyert e tij

31.07.2020 23.00 FLEKITZA.com

Coronavirus po i mban të mbyllura klubet techno të Berlinit, por Berghain ka gjetur një mënyrë për të hedhur dyert e saj të hapura, duke tërhequr vizitorët me një ekspozitë të pazakontë të tingullit.

Pa vallëzim, thjesht duke dëgjuar: klubi tekno i Berlinit "Berghain" po rihap dyert e tij

Klubi i diskutueshëm i Berlinit Berghain u mbyll përsëri në Mars 2020 për shkak të një koronavirusi.

Një kapacitet i kufizuar prej 50 personash mund të qëndrojë në hapësirë me distancë fizike.

Tingulli i teknos nuk do të mbush hapësirën gjatë këtij instalimi të parë.

Në vend të kësaj, vizitorët në ish termocentralin janë të mbështjellur nga një peizazh i ngushtë, gati surreal i ngacmimeve ritmike, zhurmave të buta të qytetit, murmurimeve dhe madje edhe rrëshqitjeve të tehave të helikopterëve.

"Ju dëgjoni, ju përvojë, ju mund t'i mbyllni sytë ose t'i lini të hapura dhe të ndiqni tingullin nëpër dhomë", tha Carsten Seiffarth, bashkë-kurator i projekteve Singuhr, një platformë që organizon instalime të artit të shëndoshë.

Shfaqja, e njohur si "Njëmbëdhjetë këngë - Salla në Berghain", është ideja e dyshes artistike Sam Auinger dhe Hannes Strobl dhe zgjat deri më 2 gusht. 2020.

Kuratori i tij, Markus Steffens tha që dyshja ishin të ftuar të paraqisnin një përvojë akustike "për dhe me hapësirën" - një sallë makinerie konkrete, me tavan të lartë, e vendosur prapa dhomave kryesore të klubit, të adhuruar nga dashamirët e teknos në të gjithë botën. "

Dhoma vetë është një lloj instrumenti për ta, ku tingulli bashkëvepron me arkitekturën për të krijuar përvoja të ndryshme të dëgjimit ", tha Steffens.

Kohët e fundit, qeveria gjermane njoftoi se ata kishin zgjatur ndalimin e ngjarjeve të mëdha deri të paktën në tetor.

[source