Multimedijalna platforma za umetnost i kulturu u Crnoj Gori

31.03.2021 21.59 FLEKITZA.com

Multimedijalna platforma Platform081, je nastala s ciljem da bude veza za sve mlade kreativne ljude koji žele da svojom umetnošću doprinesu razvoju kulture u doba pandemije.

Multimedijalna platforma za umetnost i kulturu u Crnoj Gori

Ova platforma je mesto susreta i stvaranja novih kreativnih industrija u Crnoj Gori 🥰

Nastala situacija povodom pandemija korona virusa je bila poguban za kulturu, ali ova platforma je putem live stream-ova,  povezala izvođače sa publikom i stvarala prostor da umetnost živi u kriznim vremenima 🌼 Do sada su uglavnom radili sa umetnicima iz Crne Gore, birajući lokacije koje će upotpuniti doživljaj, kako publike tako i izvođača i doprineti u promociji turizma Crne Gore.

Pored live stream-ova različitih umetničkih događaja, Platform081 je prepoznatljiva po žurkama pod nazivom Sunset VICE 🤩 🥳 Epidemiološka situacija u Crnoj Gori im je išla u prilog, pa su crnogorsku publiku uspeli da obraduju sa dva događaja - poštujući sve epidemiološke mere i za ograničen broj ljudi.

Sunset VICE žurke su mini festivali, zato što posetioci, pored prelepih crnogorskih lokacija, odabrane muzike, organizovanog prevoza i pića, uživaju u aktivnostima poput umetničkih izložbi, oslikavanja lica, prehrambene zone, chill-zone sa hemocima i šatorima 🌴🐳

Kako je trenutna situacija u svetu prilično ograničavajuća u svakom smislu, Platforma081 je već počela da se širi na region 👌 Na zabavi SunsetVICE vol.2, 12. septembra 2021, u “Talici Rustic vili” iznad Sutomora ce ugostiti  Dejana Milićevića, producenta iz Srbije, a sve u  skladu sa odredjenim merama 😎

Nominovani su za nagradu Ambasadora za konceptualni prenos uživo u regionu, zajedno sa imenima poput Exit festivala i Central Dance Event.

[izvor]