Lekovita snaga vode

30.03.2018 23.28 FLEKITZA.com

Lekovita snaga vode

Unosite u svoje telo dve litre vode na dan i odmah cete osetiti razliku: sjajna koža, gubitak težine, manje celulita, bolji imunitet i ogromne količine energije! Voda je bazični element i najvažnija za održavanje zdravlja i može revolucionarno promijeniti naše živote.

 

Trebamo vodu svakodnevno da bi preživeli, ali zanemarujemo da naše telo vapi za mnogo većim količinama vode koje su potrebne za naše zdravlje. Telo ima 75 posto vode ali ako razina padne za samo 2 posto postajemo dehidrirani, metabolizam se usporava i funkcionira manje učinkovito.

Stručnjaci preporučuju najmanje dve litre vode na dan. Potrebna su vam dva do tri dana da se naviknete uzimati dovoljnu količinu vode. Za najbolji učinak, trebate se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila:

 

Uzmite najmanje dve litre vode na dan. Ne preporučuje se mineralna voda. Najidealnije je uzimati jednu cašu vode na sat


- Za vreme i nakon vežbanja povećajte unos vode (kafu, čaj, alkohol i voćne sokove ne ubrajamo u vodu)


- Čim ustanete, popijte cašu vode, da rehidrirate organizam nakon spavanja.

- Uzmite cašu vode 5 minuta PRE ručka i večere, da smanjite apetit. Pobrinite se da uzmete jednu i pol litru vode pre 18h

 

Dodatak:

Ako vam je mokraća bele boje tj. bezbojna, prozirna, znači da je sve u redu, no ako vam je žute boje to je siguran znak da morate povećati unos vode u organizam sve dok ponovo ne postane bezbojna.