Skena Kosovare e Muzikës Elektronike nominohet për Çmimin Kroat “Ambassador”

22.11.2023 18.37 FLEKITZA.com

Çmimi për muzikë elektronike "Ambasador" u jepet çdo vit autorëve, performuesve, klubeve të natës, festivaleve, shtëpive diskografike, emisioneve të radios, fotografëve, prodhimeve të artit, këngëtarëve.

Skena Kosovare e Muzikës Elektronike nominohet për Çmimin Kroat “Ambassador”

Nga viti 2016, portali më i famshëm i muzikës elektronike Klubskascena.hr mbledh të gjithë industrinë e muzikës elektronike një herë në vit dhe ndan çmimin "Ambasador" për arritjet më të mira të muzikës elektronike në Kroaci dhe rajon.

“Muzika elektronike si pjesë e industrisë kulturore dhe kreative vazhdon të rritet në Kroaci dhe rajon dhe “Çmimi Ambassador” është treguesi i parë real dhe relevant i ngjarjeve reale në skenë”, thotë themeluesi i Ambassador Award, Goran Tomašević (foto më lart).

Themelues të çmimit “Ambasador” janë Goran Tomašević dhe Toni Jurić, redaktorë të portalit Klubskascena.hr.

Çmimi organizohet nga shoqata e kulturës së klubit (Klubska Kultura) në bashkëpunim me portalin Klubskascena.hr.

Çmimi Ambassador njeh arritjet e jashtëzakonshme në muzikën elektronike. Projektet që kanë origjinën në Kroaci dhe rajon, duke përfshirë Bosnjën dhe Hercegovinën, Malin e Zi, Kosovën, Maqedoninë e Veriut, Slloveninë dhe Serbinë, janë shpërblyer.

Në vitin 2021, DJ dhe producenti i muzikës tekno, Vegim nga Kosova, u nominua për artistin më të mirë rajonal të vitit.
Në vitin 2022, skena elektronike e Kosovës u nominua për “Shtëpia Botuese Rajonale më e Mirë e Vitit”, gjegjësisht shtëpia botuese tekno TMM Records, e udhëhequr nga artistët Vegim dhe Flekitza.

Këtë vit, sipas rregullave dhe kritereve, skena e Kosovës u nominua në tri kategori:

Ensomnia është nominuar për një klub të ri, themelues është Leutrim Ismajli

Dokufest / Dokunight u nominua në kategorinë e festivalit boutique, Dokunights është prodhuar nga Leart Rama

Studio Kuju u nominua për veprën më të mirë grafike, themelues është  Kushtrim Juniku.

Fituesit e sivjetmë të çmimit Ambasador do të zbulohen në ceremoninë e ndarjes së çmimeve më 30 nëntor në Zagreb në klubin "Boogaloo".

Shihemi në ceremoninë e ndarjes së çmimeve në Zagreb dhe FALEMINDERIT të gjithëve që morën pjesë në votim! 🙏🥰💃