Kako se jede voće

24.08.2011 03.00 FLEKITZA.com

share is love

Kako se jede voće

Kao što ste već skontali iz mojih predhodnih blogva, ja volim tako da sherujem stavri koje volim, zamerili mi vi to ili ne. Tako da ću sada da podelim neke informacije koje sam dobila od drugarice koja jako mnogo vodi računa o ishrani. Možda ste ovo pismo već i dobili, ali eto, ja nisam jedna od onih spamerki koja očekuje da joj se ispuni želja kada odabere nekoliko dorih prijatelja i prosledi ono što je dobila. Ja sam jedna od onih koja želi da svima kaže šta joj se sviđa, i ko joj se sviđa ;)


Znam da će vam biti teško da sve ovo odradite, kao što je i meni.... ali eto, ipak je dobro da znate za po nešto, pa onda kada vas ne mrzi, a vi se setite svega ovoga ☺

VOĆE NE TREBA JESTI POSLE OBROKA! VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN STOMAK.

Jedenje voće igra glavnu ulogu u detoksifikaciji vašeg organizma.

Recimo da pojedete dve kriške hleba, a zatim krišku voća. Komad voća je spreman da prođe ravno kroz želudac u creva, ali ga hleb sprečava u tome.

U međuvremenu, ceo obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospešuje probavu i sokove, pa cela masa takve hrane počinje da se kvari.


Nemojte piti zagrejan sok. Nemojte jesti ni kuvano voće, jer tada uopšte ne dobijate njegove hranljive materije. Dobijate samo - ukus. Kuvanje uništi sve vitamine.

Pijenje hladne vode nakon obroka = rak!

Lepo je imati i popiti hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će očvrsnuti masne stvari koje ste upravo konzumirali, što će uspori ti varenje. Kada te 'naslage' reaguju sa kiselinom, one će se razbiti i apsorbovati se u crevima brže nego čvrsta hrana i nataložiće se duž creva. Vrlo brzo, ovo će se pretvoriti u masti i dovesti do raka. Najbolje je piti toplu supu ili toplu vodu nakon obroka. 

Jedenje celog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete da pijete voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomešate sa pljuvačkom pre gutanja.

Svakog 3-eg dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje telo od toksina.