Dvadeseti EXIT od 13. do 16. avgusta 2020

01.06.2020 00.23 FLEKITZA.com

EXIT će se i definitivno održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi

Dvadeseti EXIT od 13. do 16. avgusta 2020

Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsednica vlade Srbije, Ana Brnabić po preporuci Kriznog štaba zamolila je EXIT Festival da se ne otkaže, već pomakne na kasniji letnji termin. Nakon dodatnih konsultacija, i zvanično su određeni novi datumi za obeležavanje 20 godina jednog od vodećih festivala sveta i EXIT će se i definitivno održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi.

EXIT tim najavljuje i da će se ovogodišnje izdanje organizovati u bliskoj saradnji sa nacionalanim kriznim štabom Srbije, a kao jedna od mera biće i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posetilaca po danu. Biće zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smešteno preko 40 bina i zona, ali će najimpresivnija i najveća mesta na Petrovaradinskoj tvrđavi koja čine EXIT legendarnim u svetskim okvirima, kao što su centralni Main Stage, kolosalna Dance Arena i kultna No Sleep bina, ali i još neke manje zone, ovog leta zajedno činiti svetsku prestonicu muzike.

 

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. juna tačno u podne. Paket aranzmane sa prevozom na relaciji Kosovo - EXIT - Kosovo, smestaj i ulaznice, kao i svake godine, zvanicno prodajno mesto na Kosovu je PLUR agencija. 

 

Više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato već u narednim danima.

Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog leta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mesecima, EXIT vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa fanovima uživo. Iz organizacije dodaju kako su dobili mnogo poruka i mejlova podrške od izvođača, agenata i drugih festivala, koji održavanje Exita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svetske event industrije.

 

“Još važnije od oživljavanja najteže pogođene industrije, zapravo je taj signal nade i optimizma koji šaljemo celom svetu jer je najgore iza svih nas. Između širenja panike, koje u prethodnom periodu nije manjkalo i optimizma, mi uvek biramo ovo drugo” – poručuju iz Exit tima i dodaju:

 

“Pre tačno 20 godina, nakon godina provedenih u izolaciji i ratovima 90-ih, pronašli smo izlaz i prihvatili ga kao svoje ime. Sada je vreme da pronađemo globalni izlaz iz pandemije”.

 

Srbija, kao i brojne druge evropske države, ponovo je otvorila svoje granice bez PCR testova ili mera karantina. Iako domaći epidemiolozi očekuju da će situacija u celoj Evropi do avgusta biti u potpunosti pod kontrolom, organizatori napominju da ukoliko bi došlo do manjih žarišta u pojedinim državama, posetioci iz tih zemalja će morati da prođu obavezan PCR test koji će biti ili sasvim besplatan ili izuzetno povoljan.

 

Vidimo se na EXITu 2.0 :) 

 

<3