Sve o vitaminu C

08.01.2019 05.10 FLEKITZA.com

Milan Nikolić i njegova istra]ivanja i rezultati o liposomalnom vitamin C

Sve o vitaminu C

Već sam postovala tekst koji je napisao Mirko D. Grubić o vitamin C - Natrijum Askrobat - oblik vitamina C (askorbinska kiselina + soda bikarbona) o njegovim istraživanjima i rezultatima.

Sva istraživanja do sada su dokazala da je vitamin C snažan antioksidans koji snažno pomaže ljudskom organizmu. Poznat je po svojim antibiotskim, antivirusnim, antigljivičnim i antialergijskim svojstvima, a posljednjih godina Liposomalni vitamin C, postaje odeći oblik vitamina C jer omogućuje njegovu visoku apsorpciju.

 

Evo i teksta koji je napisao nutricionista Milan Nikolić, kojeg možete kontaktirati OVDE.

 

Vitamin C je vitamin rastvorljiv u vodi, i teško probija zid ćelijske membrane koja se sastoji od masnih kiselina. Procene su da oralni unos Natrijum askorbata u prahu, ima mogućnost apsorpcije oko 20% u krvotoku, dok se preostalih 80% gomilaju u debelom crevu. Njegov oralni unos povezan je i s probavnim problemima poput proliva (dijareje), jer povlači vodu u debelo crevo. 

Za razliku od njegovog oblika u prahu, liposomalni oblik Natrijum askorbata, drastično poboljšava stepen apsorpcije, čak do 95%.

Liposomalni vitamin C se organizmu prikazuje kao telesna ćelija tako da prolazi probavnu barijeru i dostavlja nutritijente direktno u krvotok. To omogućava stopu apsorpcije veću od 95%, čime je ćelija „okupana“ Vitaminom C.

 

Neki stručnjaci ukazuju da je liposomalni Vitamin C znatno superiorniji u odnosu na intravenozni unos. Prilično skup, ali izuzetno delotvoran postupak koji se obavlja najčešće u bolnicama i klinikama alternativne medicine.

 

Tipični protokol za liposomalni vitamin C

 

- Za osobe bez posebnih simptoma – kao preventiva, 4 do 6 grama dnevno je optimum. Jednostavno, uzmete po 1 kašičicu, 1 do 2 puta dnevno.

- Aktivni sportisti i radnici na teškim fizičkim poslovima trebali bi uzimati 3 do 4 puta dnevno, po jednu kašičicu.

- Kod teških oboljenja kao što je poslednja, terminalna faza kancera, srčani problemi, preporuka je 15 do 20 grama dnevno najbolje raspoređeno u više doza.

Najjači saveznik za naš Imunitet u borbi protiv štetnih mikroorganizama, kao i protiv tumora, a pri tom pojačava, stimuliše REGENERACIJU tako što stimuliše proizvodnju Kolagena u organizmu. 

 

Kolagen MORA biti Unutrašnjeg, NAŠEG TELA POREKLA. Ne spoljašnjeg životinjskog , jer onda ne samo da se vari na delove koji više nisu kolagen nego deluje jako kancerogeno.
Zato zdravom biljnom ishranom sa puno Vitamina C i eventualnim dodatkom Liposomalnog (ako ne jedemo samo voće i povrće bogato njime).

 

Posebno u vreme infekcija, promenjivih temperatura, vreme prehlada i gripa zaštiti se sa 10-20ml na dan, a kod pojave infekcija koristiti 100ml na dan.

 

Ista doza, 100ml se koristi i kod tumora gde vitamin C ulazi u ćelije tumora umesto šećera i uništava tumor iznutra, kao neka dobra prirodna hemoterapija. Samo što ovo ne truje, uništava zaista tumor.

 

PODIŽE IMUNITET i regeneriše i štiti zdrave ćelije!

 

Jedino Šipurak, Josta>Jostina i Acerola imaju po oko 1000mg vitamina C pa opet treba mnogo da se zaustavi infekcija. Nekoliko litara Svežeg soka.. da bi se dobilo 50-200g vitamina C.

Limun ima svega 50mg, MILIGRAMA a potrebno je kod infekcija bar 50g grama, 50000 miligrama , a da bi se zaustavila i 200000mg pa podeljeno sa 50mg koliko ima limun dobija se 4000 limuna. Good luck🍀 with that ;)

 

100g Šipurka "menja" 2kg limuna ;) jedite ga, direktno sa žbuna, kada ga je zima razmekšala, i napravila prirodni pekmez ;)

 

Ovaj Liposomalni vitamin C se pokazao USPEŠNIM u praksi za lečenje različitih stanja, ljudima se povlačio rak, čak i u direktnoj aplikaciju kod vidljivih tumora i metastaza.

 

Višedecenijske anemije su nestaje zauvek posle nekoliko nedelja, kožne bolesti isto. Najteže infekcije zaustavlja trenuntno, ako se koriste mega doze, i smanjuje vreme trajanja infekcije i do 10x. Povlačenje desni se odmah zaustavlja i sve druge lako uočljive promene na desnima. Upale, rane..


Jedan limun jeste prevencija, ali da ne ispadnu zubi od SKORBUTA, krajnjeg stadijuma nedostatka vitamina C , KRAJNJEG, a,da,bi se i početni stadijumu uklonili treba bar 10x više..Za neke pojedince...,a za većinu 100x više..


Pogrešno je učenje na korist farmako-mediko mafije da je dnevna potreba 100mg, to je samo da se ne dobije SKORBUT, toliko teško stanje nedostatka vitamina C, da ispadaju zubi koliko propadnu desni, međutim svako najmanje povlačenje i upala desni je takođe simptom nedostatka vitamina C, a po stomatolozima SVI imaju manje ili više takvo stanje.

 

Sada čak i farmacija prodaje po 1000mg, ali potpuno nekoristan, teško iskoristiv oblik vitamina C i jako kiseo ako bi se uzimao u većim ( potrebnim količinama)

A znači 1 g askorbinska kiselina koji u tom obliku tableta/ praha nije dovoljno ni za preventivu.

 

Natrijum askorbat je već mnogo bolji oblik ali samo se 5-20% iskoristi u mega dozama koje su nam potrebne.

 

Jedino liposomalni oblik može da nadoknadi dugogodišnji nedostatak i da služi u mega dozama 50-100ml ( 10-20g koji deluju kao 100-200g Natrijum akrobata datog intravenozno) za lečenje i najtežih stanja.

 

Ko nema uslova da svaki dan pojede veliku dozu SVEŽEG Šipurka (ili Acerole, ili Joste ) ima rešenje u novoj tehnologiji koja omogučava da najbitnii vitamin za Ljudsku vrstu VItamin C koji je rastvorljiv u vodi i može se samo delimično usvajati u uobičanem obliku sada postoji i "masni" oblik, liposomalni, liposferični koji svuda prodire probija masne barijere, i ne gubi se nego Sve usvaja!!

 

- Regeneriše SVA tkiva
- Deluje baktericidno i ubija štetne viruse , gljivice 
- Ubija tumore 
- Pritom ne samo da nema štetnih dejstva nego podiže imunitet
- Pomaže absorpciju ostalih nutrijenata posebno minerala, metala pa uklanja za nekoliko nedelej "neizlečive, nasledne " anemije.

 

NAPRAVI SAM 

 

Možete ga sami praviti ali ako imate kvalitetan lecitin od Suncokreta i najbolje u tečnom stanju, i kvalitetan Natrijum askorbat... i dobre uređaje za pravljenje , kvalitetan ultrazvučni čistač i jako brz i snažan blender.

Kod nas se već pravi jako kvalitetan proizvod sa pojačanom dozom i 3x povoljnije od LIVON.a a već potvrđeno kod pacijenata i sa najtežim dijagnozama da deluje i to jako brzo..Treba vam obavezno blender i za mešanje sa hranom , a posebno ako hoćete sami da spravljate onda vam treba baš snažan i brz uređaj koji će napraviti emulziju


Da li DECA mogu da koriste liposomalni vitamin C?
Da, koriste i bebe i trudnice dojilje.


Samo se prvo isproba, kako deluje na probavni trakt.. sa manjom količinom , prilagođena telesnoj masi, kg.. Nekoliko ml.. u blenderu sa nekim izmiksanim jelom.

Milan Nikolić: Ja dajem sinu koji ima 13 god.1000 mg dnevno

- Sta je 1000mg dnevno? Koja je to kolicina? 
Milan Nikolić: Ja koristim jednu kafenu kasicicu dnevno u soku od citrusa. Mnogi se zale na ukus, ja ga u ovom soku ni ne osetim. 

- Ne znam samo da li je primena neogranicena vremenski, ili treba napraviti pauzu kroz neko vreme?
Milan Nikolić: 1000mg je jedan gram, koji se nalazi u 5ml, znači kašikica, čajna, ali to je baš malo, i može kod onih koji se hrane samo sirovim voćem i povrćem, za ostale više!
Ja koristim 2000 mg

Ja dajem sinu od 2god. svaki dan po jednu malu kasikicu sa sokom od narandze i limuna. Jel to ok Milane?
Milan Nikolić: ОK 

- Da.mi koristimo.6.5g i nepune 3 g

Ne postoji "VIŠAK VITAMINA C" nego taj oblik uobičajeni askorbinske kiseline se ne usvaja , koliko bi trebalo nego samo DO 20% max, 20-10x manje od LIPOSOMALNOG VITAMINA C , koji ulazi u ćelije zahvaljujući veličini čestica LIPOSOMA, emulzije vitamina C, "masni"ovlik, nema veze za uobičajenim vitaminom C , koji se rastvara u vodi.
Preventivnim mnoge bebe koriste, ali uvek preporuka da se isproba , sa manjom količinom pa onda preći na veće ,,posebno kod najmlađih i kod osoba sa uništenim probavnim traktom.

DA može se izmeriti nivo Vitamina C u organizmu na puno načina. NA OSNOVU NIVOA vitamina C U organizmu se određuju mega doze. 3 godine radim sa mega dozama LIPOSOMALNOG vitamina C, stotine pacijenata i puno dece. Liposomalni vitamin C, Emulzija lecitina i vit C ulazi u mozak i regeneriše ga.

- Nabavih liposomalni vitamim C ali ne znam da li se pije zlicicom ili se mesa s vodom? 😕
Najbolje je da se izblenda da se razbiju čestice, ja ga ubacim u smuti sa kakaom i bananama, em što dobijem super ukusan napitak, em gvožđe+vit C i najbolje se iskoristi...
Milan Nikolić: Svakako i UVEK se preporučuje da se vitamin C , pije sa drugim namirnicama, jer se međusobno sinergiji potpomažu svi antioksidansi i jer vit C pomaže iskorištenje minerala, vitamina.


Dobar kvalitetan LIPOSOMALNI LIPOSFERIČNI VIT C, se može slobodno koristiti i NE STVARA PROLIV.


Samo ako nije dobro tehnološki urađen onda može doći do dijareje, ili ako nije spojen sa namirnica jelom pa od previše slobodne masnoće to je jer je vit C, askorbinska kiselina ili bolje Natrijum Askorbat ostao slobodan, nije se potpuno vezao za Lecitin. Najbolje sa Lecitinom Suncokreta, da je tehnološki spojen potpuno Vit C sa Lecitinom i da je Vit C u obliku Natrijum Askorbat a ne askorbinske kiseline, i bez aditiva, boja konzervansa.

Za eventualna dodatne pitanja i savete obratite se direktno Milanu - Milan Nikolić