Euforijatehno događaj na Kosovu donosi nezaboravan rejv

10.11.2022 14.44 FLEKITZA.com

Na Kosovu sa svega nepunih 2 miliona ljudi, gde je većina mlađa od 30 godina, tehno zajednica nije tako velika, ali je tako dobro organizovana da se svaki događaj s tehno muzikom isprati sa veoma dobrom atmosferom. Jedan od njih je i događaj koji je organizovala nevladina organizacija “Euphoria” iz Uroševa.

Euforijatehno događaj na Kosovu donosi nezaboravan rejv

Kao svaki događaj do sada, i ovo šesto izdanje je bilo fokusirano na tehno muziku, na kome su nastupali Nico Moreno iz Francuske, nemačka umetnica Moia, regionalna podrška iz Albanije, Loren, i lokalna podrška Liburn i Likatek.

Ono što je najbitnije jeste da je ozvucenje bilo profesionalno i muzika se veoma lepo i cisto cula u svim delovima prostorije.

Ovogodišnje izdanje je bilo održano na novoj lokaciji u Prišitni. Pravi warehouse rejv. Prelpo, prostrano mesto sa visokom plafonima. Organizacija je bila top. Čak su i toaleti bili idealni.

Svetla su bila fenomelano podesena i instalirana, tako da nike bilo tame. Sve je lepo bilo osvetljeno ali nije smetalno posetiocima. Prelep light show od strane VJ Ziman.

Dance floor je bio prepun a opet toliko mesta za ples da niko nikome ne smeta i ne gura se. Ljudi su bili nasmejani i lepa. Moglo se videti da su se potrudili da budu kreativni što se odevanja tiče. Dobre kreacije na veoma mladim generacijama.

Ove godine je Euphoria ugostila i plesačice koje su djuskale uz tehno, koje od 2006. godine, kada je nastupao Adam Bayer na Kosovu, na tehno dogadjajima nije bilo plesačica na Kosovu, ali ove godine, Euphoria je ugostila dve plesačice koje su plesale uz tehno. I mi smo im se pridružili ;)

“Iznenadili smo se posetom poslednjeg događaja. Bilo je preko 1000 posetilaca, ljubitelja tehno muzike, sa vernim rejverima iz Tirane, Skoplja i celog regiona” - kaze organizator Euphoriatehno dogadjaja, Valon Hoxha.

Tehno muzika je muzika za ples, za razmrdavanje svakod dela tela, pomeranje energije u telu koja je bila blokirana, muzika za pokretanje i podsticanje mozda da ide napred i za stvaranje novih ideja.

Da li ste vi probali da plesete uz tehno?

“Planiramo da sledeću tehno manifestaciju održimo u prvom delu nove 2023. godine. Zahvaljujem se sivm posetiocima, svim rejverima koji su moja snaga da nastavim dalje sa ujedinjavanjem celog regiona i predstavljanjem kvalitetnih umetnika sa Kosova, regiona i celog sveta” - dodaje Valon Hoxha.

Ovaj tehno dogadjaj su podrzali Optišna Lipljan, Rezonanca srednja medicinska škola, voda Rugova, Laško pivo, GoVild.al i  trip taxi.

Vidimo se uskoro na sledećem euohoriatehno događaju.