Documentari: "Sisters with Transistors"

22.10.2020 01.33 FLEKITZA.com

Dokumentari i ri Motrat me Transistorë - gra të shquara, pioniere të muzikës elektronike

Documentari: "Sisters with Transistors"

Me një fokus në disa nga bashkëpunëtorët më të mirë të lëvizjes si Laurie Spiegel, Delia Derbyshire dhe Suzanne Ciani, filmi me titull "Motrat me Transistorë" do të shfaqë premierën në Teatrin Barbican të Londrës në 14 nëntor.

Megjithëse muzika elektronike shpesh perceptohet si një klub burrash, është e vërtetë që në fillim që gratë ishin një pjesë e rëndësishme e shpikjes së pajisjeve, teknikave dhe stileve që do të përcaktonin formën e tingullit në vitet në vijim.

Qëllimi i filmit është të zbulojë një aspekt shpesh të neglizhuar të historisë së muzikës elektronike.

[burimi]