Mućkanje ulja u ustima

22.07.2012 07.20 FLEKITZA.com

Metoda rešavanja toksina iz celoga tela. Svakodnevno mućkanje nerafiniranog, hladno presanog ulja suncokreta, sezama, origana ili kokosa, izvlači sve toksine iz tela preko pljuvačnih žlezda.

Mućkanje ulja u ustima

Mućkanjem ulja se leče mnoge bolesti i poremećaji koji su nastali zbog nagomilanih otrova u organizmu. Terapija uljem može trajati od mesec dana do tri meseca, zavisno od problema. A mućkanje kokosovim uljem se može primenjivati svakodnevno, tokom celog života.

Postupak mućkanja kokosovog ulja u ustima


Prva stvar koju ćete napraviti ujutro, treba biti mućkanje ulja u ustima, odmah nakon što izađete iz kreveta i pre nego što operete zube ili popijete nešto. Počnite s manjom količinom ulja, pa postepeno povećavajte količinu. Ja sam na početku koristila vrlo malo ulja, na vrhu kasičice, zato sto mi mućkanje uveća količinu u ustima :) Stavite ulje u usta i mućkajte među zubima od 10 do 20 minuta pazeći da ne progutate ulje.


Radite to polako da ne biste napregnuli vilicu i obraze. Nije lako!

 

Mućkanjem ulja u ustima se oslobađamo svih otrova iz tela preko pljuvačnihžlezda koje pojačano rade i izlučuju toksine.

 

Nakon 10 do 20 minuta, ispljunite ulje u wc šolju da se ne bi odvod začepio od ulja, isperite usta vrućom vodom, pa nakon toga normalno operite zube, prirodnom pastom za zube, koju mozete samo napraviti. 

 

Nakon mućkanja

 

Izmućkano ulje treba biti prozirno, što je znak da je dobro promućkano. Za one hrabrije, dovoljno je samo oprati usta toplom vodom ne koristivši pastu za zube jer smo ih već "oprali" kokosovim uljem.

Potrebno nekoliko minuta da se naviknete na neugodan osećaj ulja u ustima :) ali samo nekoliko minuta, kasnije ćete jedva čekati na mućkanje ;) Već nakon prvoga dana primetićeš da ti je usna duplja čišća.

Ali trebate da imate disciplinu koja je potrebna za postizanje rezultata. Možda zvuči lako, ali mućkati do dve kasicice ulja u ustima do 20 minuta neće moći svako da postigne :)

 

 

Koje su koristi? 


Istraživanja tvrde da je kokosovo ulje dovoljno za održavanje higijene zdravlja usne duplje i zubi.

Kokosovo ulje posjeduje snažno antibakterijsko svojstvo koje u ovom slučaju uništava štetne bakterije i otrove u našim ustima.

Rešava karijes, jačamo desni, izbeljujemo i učvršćujemo zube, rešava probleme paradentoze.

 


Koje vitamine sadrši kokosovo ulje?

 

- vitamin A koji je dobar za imunitet
- vitamin E koji ima snažna antioksidacijska svojstva i može pružiti zaštitu od UV zračenja 
- vitamin D koji je dobar za jake kosti i zube i
- vitamin K koji je dobar za zgrušavanje krvi.

 

One LoVe 
fLekitZa