ADE Announce 2019 Dates

16.01.2019 13.43 FLEKITZA.com

ADE od 16. do 20. oktobra 2019. godine. Organizatori očekuju oko 400.000 domaćih i stranih posetilaca za 24. izdanje

ADE Announce 2019 Dates

Vodeći svetski događaj za elektronsku muziku, Amsterdam Dance Event (ADE), svake godine postaje sve veći.

Održaće se od 16. do 20. oktobra 2019. godine. Organizatori očekuju oko 400.000 domaćih i stranih posetilaca za 24. izdanje


Amsterdam Dance Event (ADE), inicijativa Bume, je izrasla u najveći svetski klubski festival i konferenciju za elektronsku muziku. Iz godine u godinu, dogadjaj raste i razvija se. Prošlogodišnja edicija je obuhvatila više od 2.500 umetnika i 550 predavača.


Ovogodišnji Amsterdam Dance Event (ADE) će se održati od 16. do 20. oktobra 2019. godine. Organizatori očekuju oko 400.000 domaćih i stranih posetilaca na 24. izdanju ove muzičke konferencije.


Pored konferencija, predavanja o kulturnim i tehnološkim trendovima, i festivalskog dela koji prati trendove u elektronskoj muzici, organizatori će i ove godine obezbediti, u saradnji sa kulturnim institucijama, dnevne aktivnosti koje će podstaći kreativnu industriju.


“Tokom ADE-a, Amsterdam će opet postati svetski industrijski centar elektronske muzike i dom svih muzičkih entuzijasta. Konferencija i festivalski program će pokazati šta je trenutno najaktuelnije u svetu, ali i kreativnost, inovativnost i raznolikost našeg grada.” – izjavila je direktorka ADE-a, Mariana Sanchotene.


Ovaj petodnevni događaj privlači posetioce iz više od 100 zemalja i ima svaki vidljivi aspekt elektronske muzičke kulture, kvalitetne programske konferencije kao i bogat program za umetnost, film i muzičku opremu.


„Postoje brojne teme o kojima treba raspravljati, od lokalnih pitanja kao što su novi pravni zakoni za festivale u Holandiji i Evropi, do inkluzivnosti i tolerancije u muzičkoj industriji na globalnom novou. Radujemo se što ćemo ponovo pozdraviti kreativne umove iz celog sveta da se povežu, kreiraju, posluju ili jednostavno budu inspirisani ”, dodala je Marina.


Ukoliko želite da osetite energiju grada Amsterdama, gde će te na svakom koraku čuti odličnu muziku, upoznati pionire elektronske muzike kao i najnovije talente, napraviti kontakte i družiti se sa istomišljenicima i ljubiteljima elektronike, ADE je za vas!