Interna nega

18.05.2022 00.11 FLEKITZA.com

Ovo je prvi dan Regenerativnog životnog izazova od strane Ecoversitija gde utvrđujem znanje o brizi o sebi, ljubavi prema sebi, komunikaciji i afirmacijama i kako ih primeniti u svakodnevnom životu 👊

Interna nega

Prvi dan: Interna nega

✔️ Jedite zdravu hranu lokalnog izvora
✔️ Napravite jutarnji trening
✔️ Unesite ritual u svoj život
✔️ Postavite lične granice i poštujte ih
✔️ Pravilno se odmorite
✔️ Odmor je produktivan
✔️ Svaki dan naučite nešto novo

Briga o sebi: Praksa preduzimanja radnji za očuvanje ili poboljšanje sopstvenog zdravlja. Tretirajte sebe onako kako želite da se prema vama ponašaju. Uvek možete izabrati samopoštovanje. Fizička, duhovna, emocionalna, društvena, lična, radna i finansijska ravnoteža je ključ koji već držite u svojim rukama. Ja sam samo dva koraka do toga (fizički jer ne želim da jedem 🤪 i finansijski jer uopšte ne štedim)

Ljubav prema sebi: Dela, misli i reči zahvalnosti, ljubaznosti i prihvatanja koje dajete sebi. Pokazujući divljenje svom autentičnom biću. Ovi postupci i gestovi mogu biti fizički, duhovni, emocionalni, društveni, lični, radni i finansijski oblici. Prva osoba koju treba da volite je ona u ogledalu. Svakodnevno koristim Maia planer da napišem sve svoje misli i reči zahvalnosti.

Komunikacija: Slanje ili primanje informacija. Ovo uključuje i virtuelnu komunikaciju (primanje mejlova i telefonskih sms-ova (jer uopšte ne volim pozive🤪), ali se odnosi i na unutrašnju komunikaciju. Šta vam noge govore posle dugog hodanja, trčanja? Šta kaže vaš stomak posle smoothie, naspram brze hrane? Šta pokušavaju da vam kažu vaši snovi noću? Stalno dobijamo informacije.

Afirmacije: Obično rečenica moćnih reči sastavljenih da bi se uključila u svesni i nesvesni um. Oni imaju za cilj da vas inspirišu, izazovu i ohrabre da ostvarite svoje najmanje ciljeve ili najveće snove u životu. Ove izjave izgovorite sami sebi naglas. Ponavljanje povećava snagu.

Pridruzi mi se na Ecoversity SADA! 

one LoVe
fLekitZa